Patek Philippe Twenty~4 – dámske hodinky

Pre ženy, ako aj pre mužov je legendárna švajčiarska hodinárska manufaktúra Patek Philippe stelesnením predovšetkým švajčiarskej precíznosti a luxusu. Hodinky radu Twenty~4 sú prvý dámsky model, ktorý si nectí tradičný, klasický štýl Patek Philippe a uberá sa novou, modernejšou cestou. Tento model sa hodí predovšetkým pre dámu, ktorá je moderná, náročná na kvalitu a potrpí si na náročný design. Pozrime sa teda spoločne bližšie na vrchol ponuky od firmy Patek Philippe…

Puzdro týchto elegantných hodiniek môže byť vyrobené z módneho ružového zlata, alebo bieleho zlata a zdobia ho na oboch stranách brilianty farby Top Wesselton, ktorých celková váha je 0,66 karátov. Maličký briliantík tvorcovia tohto hodinárske skvostu umiestnili aj uprostred koruny ručičiek. 

Twenty-4 môžete dostať v dvoch farebných vyhotoveniach číselníka, buď bielej farby, alebo sivej. Prvé čo nám pri pohľade na číselník týchto hodiniek udrie do očí sú nápadne dve veľké rímske číslice XII a VI, ostatné číslice nahrádza 10 diamantov. Hnacím srdcom hodiniek je firemný quartzový strojček E15.

Saténový remienok sa dodáva vo farbe vanilkovej, svetlosivej, tmavosivej, alebo čokoládovohnedej farby.

Tento model Patek Philippe vyrába aj v luxusnejšej verzii, ktorý je tak isto dodávaný v ružovom, alebo bielom zlate s tým rozdielom, že remienok je z toho istého kovu ako samotné puzdro a je doslova posiaty briliantmi najvyššej možnej kvality. Len tak, pre zábavu, si zrátajme koľko ich tvorcovia spolu umiestnili na tento skvost medzi hodinkami, na ktorého realizácii spojili svoje umenie majstri hodinári, špičkový klenotníci a faséri.

 

Tak teda počítajme – puzdro s číselníkom 88 diamantov farby Top Wesselton – spolu 0,71 karátov, remienok 1136 diamantov farby Top Wesselton – spolu 6,76 karátov, na spodnej strane je uchytených 72 diamantov Top Wesselton – spolu 0,12 karátov. Hoci ako to rátam, klenotníci zasadili do týchto dámskych hodiniek 1296 diamantov v celkovej hmotnosti 7,59 karátov. 

No čo k tomu ešte dodať, hádam ešte jednu maličkosť a tou je cena. Pre svoju milú tieto hodinky môžete kúpiť za 71 500 USD.

A ešte technické informácie: strojček je toho istého kalibru ako v predchádzajúceho modelu E15, kmitočet 32768 [Hz], hrúbka 1,80mm, rozmery samotného puzdra 16,30 x 13,00mm. Hodinky sú vode odolné do hĺbky 25 metrov.

Zdroj: www.patek.com

zlatnik@zlatnik.sk

Comments

comments